22.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Dünya Kadınlar Günü yarın Valletta’da kutlanacak

05 Mart 2022

Malta’da kadın örgütleri ve STK’lar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tüm kadınları ve kadın hakları destekçilerini 6 Mart Pazar günü Valletta’da saat 11:00’da yapılacak yürüyüşe davet etti.

Hareket Graffiti, Genç İlerici Varlıklar, Kadın Hakları Vakfı ve Seçim İçin Doktorlar ile cinsiyet eşitliğini ve kadın haklarını destekleyen birçok kurum ve kişinin katılımı ile düzenlenecek 8 Mart eylem etkinliği açıklandı.

6 Mart Pazar gününde (yarın) saat 11:00’de Valletta’daki Triton Çeşmesi’nde başlayacak olan eyleme STK’lar ve aktivist gruplar,  tüm kadınlara ve kadın haklarının destekçilerine katılım çağrısı yaptı.

Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar günü seçilen tema ‘Her Gün Kadınlar Günü: Daha Az Söz Daha Çok Eylem’ sloganında ifadesini buldu.

Toplumsal cinsiyet kalıp ve yargılarına karşı, cinsel taciz ve şiddete karşı, tüm kadınların her gün yaşadığı sorunlarla ilgili tepki ve taleplerin dile getirileceği eyleme katılım çağrısı yapan organizatörler “Kadınlar boş sözler duymaktan bıktı ve kadınların hayatında gerçekten fark yaratacak daha somut eylemlerin zamanı geldi” açıklamasını yaptı.

Valletta Triton Çeşmesi’nde saat 11:00’de gerçekleştirilecek yürüyüşte  Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Valletta sokaklarında yürüyüş yapılacak.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz