17.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

DSÖ: Japonya’da yeni koronavirüs varyantı tespit edildi

DSÖ Genel Direktörü, Japonya’nın yeni bir koronavirüs varyantını bildirdiğini duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19’un mutasyona uğramış daha hızlı yayılan türünün varlığına ilişkin Japonya’nın kendilerini bilgilendirdiğini açıkladı. Ghebreyesus, “Covid-19 ne kadar çok yayılırsa virüste yeni değişiklik (mutasyon) şansı da o kadar yüksek oluyor. En dikkati çekeni, virüsün bazı türlerinin bulaşabilirliğinin artıyor görünmesidir.” uyarısında bulundu.

Ghebreyesus, DSÖ’nün Cenevre’deki merkezinde video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenledi.

Japonya DSÖ’yü bilgilendirdi

Japonya’da hafta sonu Covid-19’un daha hızlı yayılan türünün varlığına ilişkin DSÖ’nün bilgilendirildiğini belirten Ghebreyesus, “Covid-19 ne kadar çok yayılırsa, virüste yeni değişiklik (mutasyon) şansı da o kadar yüksek oluyor. En dikkati çekeni, virüsün bazı türlerinin bulaşabilirliğinin artıyor görünmesidir.” uyarısında bulundu.

İngiltere ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nde ortaya çıkan Covid-19’un daha hızlı yayılan türünün ardından Japonya’da başka bir türün ortaya çıkmasının risklerine işaret eden Ghebreyesus, “Bu, Covid-19 vakalarında ve hastaneye yatışlarda artışa neden olabilir. Sağlık çalışanları ve zaten kırılma noktasına yakın hastaneler için oldukça sorunlu bir durum.” değerlendirmesini yaptı.

12 Ocak 2021 / Malta

Kaynak: euronews

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz