15.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Dr. Dilek Gürsoy Forbes dergisine kapak oldu!

21 Ekim 2022

Almanya’ya göç eden işçi ailenin kızı ve Avrupa’nın tam yapay kalp nakli yapan ilk kadın cerrahı olan Dr. Dilek Gürsoy, dünyaca ünlü Forbes dergisine kapak oldu.

Başarılı kalp ameliyatları ile Avrupa’da aranan sayılı doktorlar arasında olan Dr. Dilek Gürsoy, Almanya’ya göç etmiş işçi bir ailenin kızı. Avrupa’nın tam yapay kalp nakli yapan ilk kadın kalp cerrahı Dr. Dilek Gürsoy dünyaca ünlü Forbes dergisine kapak oldu.

Dergide tam yapay kalp ve araştırmalarının şu an ne durumda olduklarına değinen Dr. Gürsoy, yaptığı açıklamada, “Almanya’da kuracağımız kalp hastanesi hakkında bilgiler verdim. Tam yapay kalp ve tam yapay kalp araştırmaları şu an ne durumda bunları anlattım. Avrupa’daki bu son çalışmalar hakkında bilgi sundum” dedi.

Kalp yetmezliğinin büyük bir problem olduğuna değinen Gürsoy, organ bağışının az yapıldığını dolayısıyla tam yapay kalp araştırmalarına önem ve daha çok bütçe ayrılması gerektiğini söyledi.

Almanya dışında Hindistan ve Türkiye’de de önemli kalp ameliyatlarında yer alan Dr. Gürsoy, 2019’da Almanya’nın en saygın ödüllerinden Victress Ödülü’ne ve Alman Tıp Ödülü (German Medical Award)’ne layık görüldü.

Gazete Oksijen

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz