18.9 C
Malta
Salı, Nisan 23, 2024
spot_img
spot_img

Douyin olarak bilinen TikTok’un Çince versiyonu çocukları günde sadece 40 dakika ile sınırlandırıyor

22 Eylül 2021

Douyin olarak bilinen TikTok’un Çince versiyonu, 14 yaşın altındaki çocukların sosyal medya platformunda geçirdikleri süreyi sınırlayacak yeni sürümü aktive edecekleri belirtildi. Bu sürümde “çocuk modu” olarak belirtilen, mod kullanılarak bu sınırlamanın sağlanabileceği belirtiliyor.

Pekin merkezli ByteDance yaptığı açıklamada, bu yaş gruplarının günde yalnızca 40 dakikaya kadar uygulamada kalabileceğini ve gerçek adlarını kullanarak kaydolan tüm Douyin kullanıcıları için geçerli olacağını açıkladı.

Uygulama aynı zamanda 22:00 ile 06:00 saatleri arasında aynı kullanıcılar tarafından kullanılamayacak ve ebeveynlerden çocukların gerçek adlarıyla kaydolmalarına veya başka bir şekilde genç modunu manuel olarak etkinleştirmelerine yardımcı olmaları isteniyor. ByteDance, bunun nasıl yapılacağına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. 

Kasım 2020 itibariyle en az 490 milyon kullanıcıya sahip olan Douyin’in kısıtlaması, çocukların sosyal medyayı kullanmanın dışında başka aktiviteler  yapmasını sağlamak için getiriyor.

maltadaily

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz