20.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 1, 2024
spot_img
spot_img

Dolu Otobüse Binmek İsteyen Adam Kapıyı Tekmeledi ve Camı Kırdı!

Yaklaşık 80 yolcuyu taşıyan Valletta’dan Pembroke’e giden bir otobüs Msida’da acil olarak durdurulmak zorunda kaldı. Doluluk nedeniyle yolcu alamayan otobüs şoförüne tepki gösteren bir şahıs, otobüsün cam kapısını tekmelemesi sonucu paramparça etti.

Olay, sabah saat 7.30 sıralarında, 14 numaralı otobüsün Triq L-Imsida durağında iki yolcuyu indirdiği sırada yaşandı. Görgü tanıklarının aktardığına göre, otobüs şoförü inen yolcuların ardından otobüs “tıka basa” dolu olduğu için kapıları kapatmıştı.

İnşaat işçisi olduğu düşünülen ve güvenlik botu giyen bir şahıs, şoföre kapıyı açması için işaret verdi. Ancak şoför, otobüsün dolu olduğunu belirterek kapıyı açamayacağını bildirdi.

Görgü tanığı, “Adam daha sonra kapıyı tekmeledi. Tekmeyle paramparça olan kapı camları kırıldı ve şahıs kaçtı.” ifadelerini kullandı. Yaşanan olayın ardından yolcuların tamamı güvenlik nedeniyle aracı boşaltmak zorunda kaldı. Olayda kimseye zarar gelmedi.

“Şiddet Toplumumuzda Yer Bulmamalı”

Malta Toplu Taşımacılığı yetkilileri konuyla ilgili olarak yapılan soruşturmada olayı “şiddetle kınadıklarını” belirtti.

Açıklamada, “Bu davranış kabul edilemezdir ve yolcuların ve çalışanlarımızın güvenliğini riske atmaktadır. Otobüs şoförümüz, kontrol odası ile temasa geçerek ve tüm yolcuların güvenliğini sağlayarak güvenlik protokollerini derhal takip etti.” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Faili olay yerinden kaçmış olsa da, olayı inceleyerek uygun önlemleri almaya kararlıyız. Şiddet toplumumuzda yer bulmamalı ve tüm yolcuların ve çalışanların güvenliğini sağlamak için yetkililerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi. Şirketin olayla ilgili olarak polise suç duyurusunda bulunacağı da belirtildi.

 

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz