14.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Doktorlar diyor ki ticari uçuşlarda rasgele sürüntü, halk için ‘önemli risk’ oluşturur

6 Nisan 2021-Çev. Sevim Bakar/Malta

Malta Tabipler Birliği (MAM), mevcut ‘şimdi uçağa binin – daha sonra kontrol edin’ uygulamasının, uçuşlar arttığında hem halk sağlığı hem de turizm için büyük bir risk oluşturacağını söylüyor.

“Önceden yapılan sürüntü testleri veya doğrulanabilir aşı sertifikaları, endişe verici yeni varyantlara karşı bir uçağa binmeden önce tanıtılmalıdır. Ne yazık ki, yetersiz önleyici tedbirler nedeniyle yeni bir varyant ithal edilmeli mi, tüm aşılama süreci sıfırdan başlamak zorunda kalabilir mi? Bunun ekonomi için de önemli etkileri olacaktır” dedi.

MAM, ekonomik faaliyetin herhangi bir şekilde yeniden açılmasının kademeli olarak gerçekleştirilmesi gerektiğini ve bunun yanında, sağlam bilimsel kanıtlara dayalı olarak yakından izlenmesini ve gerektiği şekilde ayarlanmasını tavsiye etti.

MAM, Malta sürü bağışıklığına ulaşmadan önce sosyal mesafenin zor veya gerçekçi olmadığı olaylarda kısıtlamaların herhangi bir şekilde hafifletilmesine karşı uyarıda bulundu.

“Bu olaylar, aşıların bu tür olaylar üzerindeki koruyucu etkileri bilimsel olarak kanıtlandıktan sonra en son ve mümkün olduğunca çok olmalıdır. İngiliz varyantı önceki virüsten çok daha bulaşıcı olduğundan, sadece bir olay birkaç gün içinde yüzlerce yeni vakaya yol açabilir “dedi.

Geçen hafta hükümet, Malta’nın Haziran ayı başında turistleri karşılamayı beklediğini ve endüstrinin yeniden başlatılmasına yardımcı olmak için 20 milyon € ‘luk bir yardım paketi sağladığını söyledi.

Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz