19.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Doğal Nefesin Fiziksel Etkileri 

Vücudumuzun pH değeri sağlığımıza dair her şeyimizdir. Dengeli bir pH = Sağlıklıklı bir insan demektir.

Disfonksiyonel (doğal olmayan) nefes alışkanlıkları solunumun kimyasal eksenini bozarak, aynı zamanda vücudumuzun pH değerini de etkiler.

Doğal olmayan bir nefesle yine solunum yapmaya devam ederiz ama hücrelerimiz oksijensiz solunumla dolar.

Mitokondride enerjinin üretimi oksijenli solunuma bağlıdır. Eğer mitokondride yeterince oksijen yoksa enerji oluşumu oksijensiz faza kayar.

Oksijensiz enerji üretimi hem daha az enerji üretimi demektir – ki bu enerji hücrelerinin iş yapmasına yetmez – hem de hücrede asitlenme meydana gelir. Bu yetersiz enerji, hücrenin kendi hasarlarını tamir etmesine yetmez.

Asitlenme ve enerjisizlik hücreyi yaşlandırır. Dolayısıyla biz de yaşlanırız ve gün be gün farkında olalım ya da olmayalım enerjimiz azalır ve hastalanmaya başlarız.

Peki bunun tam tersi durumunda neler meydana gelir?

Nefesi doğal akışına döndürürsek hücrelerimiz oksijenli solunum yapar ve pH değerimiz de dengelenir. PH değerinin dengeye gelmesiyle beraber birçok hastalıklar iyileşmeye başlar ve kendimizi daha dinç, genç ve enerjik hissederiz.

Vücudumuzun pH değeri bizim için ne kadar önemliyse, doğal nefes ve oksijenli solunum da pH değeri için de o kadar önemlidir.

Unutmayalım, her nefes bizim için çok önemlidir. Doğal nefes almayı seçerek, daha sağlıklı ve daha mutlu bir “ben” yaratabiliriz.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz