15.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Dil okullarında son durum

2 Ağustos 2021-Sevim Bakar/Malta

Malta, Aşı Sertifikasına sahip (Malta, AB, Birleşik Krallık, ABD, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Cebelitarık veya Kanal Adaları) tam aşılı öğrenciler için önümüzdeki dönemde okulunu yüz yüze sınıflar için yeniden açmaya hazırlanıyor.

Dil okulları Cuma günü yeni düzenleme bilgisi verildiği için, hazırlık yapmak için yeterli zaman olmadığından, şu an için kapalı. Yeniden açılmaları için yeterli öğrenci sayısına ulaşmaları gerekiyor.

Şu anda pek çok aşı sertifikası kabul edilmiyor, bu şu anda Malta’da aşılanmış çok sayıda öğrenci olmasına rağmen sertifikalarının ‘geçerli’ olmadığı anlamına geliyor. Malta’da aşı olmayı seçen mevcut öğrencilerin çoğu, geçen hafta bunu yapmaya yeni başlamış olsa da, 14 günün geçmesini beklemeleri gerekiyor.

Genel dil eğitimi için üniversite mezunu olma zorunluluğu olmadığını da bu vesile ile duyurmuş olalım.

Vizelerle ilgili olarak, vize başvuruları çevrimiçi portal üzerinden yapılabiliyor. Vize başvuruları ve Malta’ya giriş için gerekli koşulları yeniden hatırlatalım:

Türkiye’den Malta’ya seyahat eden yolcuların, 14 Temmuz’dan 31 Ağustos’a kadar geçerli olmak üzere Malta’ya giriş için yeni koşullara uymaları gerekmektedir. Malta’ya seyahat eden herkes, uçağa binmeden önce, tanınmış bir aşı sertifikasına ve doldurulmuş bir Yolcu Formu’na sahip olmalıdır. Formlar çevrimiçi olarak şu adresten edinilebilir: https://app.euplf.eu/#/

Malta şu anda aşağıdaki aşı sertifikalarını kabul etmektedir:

  • Geçerli bir resmi Malta aşı sertifikası;
  • “NHS COVID Pass” – NHS Coronavirus (COVID-19) aşı kaydı – son dozdan 14 gün sonra tam aşılama süreci;
  • “AB Dijital COVID Sertifikası (Aşı Sertifikası)” – 9 Temmuz 2021’den itibaren tüm AB Üye Devletleri ve İsviçre için – son dozdan 14 gün sonra tam aşılama süreci;
  • Türk aşı sertifikası – son dozdan 14 gün sonra alınan iki doz;
  • Dubai Sağlık Kurumu Aşı Sertifikası – son dozdan 14 gün sonra alınan iki doz;

Beş (5) ile on bir (11) yaş arasındaki çocuklar, Malta’ya varışlarından en fazla 72 saat önce alınan bir negatif nazofaringeal PCR testi sunmalıdır.. Beş (5) yaşın altındaki çocuklar muaftır.

Aşısız Türk vatandaşları veya en az altı ay geçerliliği olan geçerli bir Türk oturma iznine sahip üçüncü ülke vatandaşları yine de Malta’ya vize başvurusunda bulunabilirler, ancak aşağıdakiler talep edilmektedir.

  1.  Malta’ya varıştan en fazla 72 saat önce alınmış bir nazofaringeal RT-PCR COVID-19 testi için negatif sonuç;
  2.  Yürürlükteki kurallara göre karantinaya almak zorunda kalacaktır ve
  3. Karantina için 1.400 €’dan az olmayan bir ücret istenmektedir.

 

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz