25.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Dijital Vize Süreci: Schengen Vizesi Artık Internet Üzerinden!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Schengen vize başvurularını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir düzenlemeyi onayladı. Artık Türkiye dahil olmak üzere Schengen ülkelerine seyahat etmek isteyen vatandaşlar, konsolosluklara gitmeden internet üzerinden başvuru yapabilecek.

BBC’den Yusuf Özkan’ın haberine göre, AB Dışişleri Bakanları toplantısında kabul edilen düzenleme, vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlayacak. Schengen vizesi başvuruları için oluşturulan dijital platform, başvuru sürecini hızlandıracak ve güvenliği artıracak.

Yasal düzenleme, 20 gün içinde yürürlüğe girecek ve AB Komisyonu tarafından oluşturulan bir vize başvuru platformuyla hayata geçirilecek. Türkiye’den de dahil olmak üzere Schengen vizesi talep edenler, artık tek bir web sitesi üzerinden başvuruda bulunacak. Bu site, başvuruyu ilgili AB üyesi ülkenin ulusal vize sistemine iletecek.

Schengen vizesi başvuru sahipleri, seyahat ve destekleyici belgelerinin elektronik kopyalarını yükleyebilecek, vize ücretlerini online olarak ödeyebilecek. Başvuru sonuçları da yine bu platform üzerinden iletilerek başvuru sahiplerine kolaylık sağlanacak.

Yeni düzenleme ile birlikte, konsolosluklara şahsen başvuru yapma zorunluluğu kaldırılmış olup, bu adım hem başvuru sürecini kolaylaştıracak hem de dijital ortamda güvenli bir vize sürecini beraberinde getirecek.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz