15.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Dijital göçebelerin en gözde ülkesi Portekiz

26 Nisan 2022

Dijital göçebeler için uzaktan çalışmakta en iyi yüz ülke arasında ilk sırayı Portekiz aldı. Lizbon uzaktan çalışan dijital göçebeler için en iyi şehir seçildi. Malta 100 ülke arasında altıncı sırada yer alarak dijital göçebe programında en iyi ülkeler arasında gösterildi.

Uzaktan çalışanlar için cezbedici koşullar sunan ülkeler altı ayrı başlık altında değerlendirildi ve dijital göçebeler için en iyi 100 ülke sıralandı.

Seyahat, yerel maliyetler, sağlık ve güvenlik, sosyal hayat, hava durumu, uzaktan çalışma koşullarının değerlendirildiği ülkeler arasında Portekiz en iyi ülke başkenti Lizbon ise en iyi şehir seçildi.

Dijital göçebeler için vize olanağı, harika havası, güvenliği ve yüksek İngilizce yeterliliğiyle ilk sırada yer alan Portekiz’i İspanya, Romanya, Mauritus ve Japonya takip ederken Malta altıncı sırada yer aldı.

Portekiz, dünyanın ilk dijital göçebe köyü Madeira’yı başlatan ülke olmuştu. Dijital göçebeler için ücretsiz ortak çalışma alanları ve sübvansiyonlu konaklama olanakları sunarak dünyanın dört bir yanındaki dijital göçebeleri çekmeyi amaçlıyor.

İlk 100 ülke arasında 6. sırada yer alan Malta ayda 2 bin 700 Euro kazananlara ülkede kalma olanağı sunarken başvuruculardan 300 Euro başvuru ücreti alıyor.

AtlasandBoots

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz