19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

DHL, MNG Kargo’yu Tamamen Satın Aldı: Türkiye’nin E-ticaret ve Kargo Sektörleri İçin Yeni Bir İvme

DHL Group, Türkiye’nin hızla büyüyen e-ticaret ve kargo sektörlerine ivme kazandırmak amacıyla MNG Kargo’nun yüzde 100 hissesini satın aldı.

MNG Kargo, 2003 yılında kurulan ve 27 aktarma merkezi ve 800’den fazla şubesi ile faaliyet gösteren, yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayan bir kargo şirketidir.

Bu satın alma anlaşmasıyla, DHL Group, MNG Kargo’nun uluslararası lojistik tecrübesi ve geniş küresel ağından faydalanacak ve MNG Kargo, DHL e-ticaret biriminin bir parçası olarak DHL e-ticaret Avrupa kargo teslimatı ağını tamamlayacak.

DHL Group CEO’su Tobias Meyer, e-ticaretin lojistik sektöründeki büyüme faktörlerinden biri olduğunu vurgulayarak, MNG Kargo’nun iş portföylerini tamamlayacağını ve sektördeki ağlarını genişleteceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ise Türkiye’nin lojistik sektöründe bölgesel bir merkez durumunda olduğunu ve kargo hacminin çift haneli büyümeyle arttığını belirtti.

DHL e-Ticaret CEO’su Pablo Ciano, MNG Kargo’nun satın alınmasının DHL e-Ticaret’in müşterilere güvenilir ve sürdürülebilir teslimat hizmetleri sunma stratejisinin bir parçası olduğunu ve global müşterileri Türkiye pazarıyla buluşturacağını açıkladı.

Satın almanın tamamlanması için Rekabet Kurumu ile Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu’nun onayına ihtiyaç duyulacak.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz