15.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Devlet, dil okullarının yeniden açılmaları için ‘istisnalara’ izin veren yeni bir bildiri yayınladı

28 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Malta’nın İngilizce dil okulları, yeni yasal düzenleme etkilerinin ne olduğu konusunda net bir açıklama olmamasına rağmen,  açılmaları için hükümetin istisnalara izin veren yasal bildirimin yayınlanmasını memnuniyetle karşıladı.

Hükümet, daha önce okulların kapatılması konusundaki yasayı değiştiren bildiri yayınladı ve buna Halk Sağlığı Müfettişi Charmaine Gauci’nin “gerekli veya zorunlu” görüldüğü yerlerde standartlar yayınlaması ve düzenden muafiyetler yayınlamasına izin veren bir madde ekledi.

Muafiyetlerin neden, nasıl yapılacağı ve politika değişikliğine neyin sebep olduğu konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

İngiliz Dili Eğitim Kurumları Federasyonu dün öğleden sonra yaptığı açıklamada, “sağlık makamları tarafından alınan kararların istisnalara ve özel izinlere izin vermeyi amaçlıyor” dedi ve yeni yasal değişikliği memnuniyetle karşıladı.

FELTOM, “Halk Sağlığı Müfettişi, tam aşılı yetişkin öğrenciler için faaliyet gösteren okulların yeniden açılmasını içeren değişiklikleri takip etti” dedi.

“FELTOM, bazı öğrencilerimize atfedilen konularda ani bir artıştan sonra okulları kapatmadaki ani kararıyla aksayan sektördeki çeşitli ciddi operatörlerin her zaman yanında olmuştur.”

Federasyon, “Buna rağmen, istatistikler, Malta’yı ziyaret eden 0-24 yaş arası yabancıların yalnızca küçük bir yüzdesinin İngilizce öğrenmeye geldiğini gösteriyor” dedi.

Okulların yeniden açılmasının “yalnızca ve özellikle diğer tam aşılı turistler gibi Malta’yı ziyaret etme hakkına sahip olan tam aşılı yetişkin öğrenciler için” olması gerektiğine inandığını da sözlerine ekledi.

FELTOM, “Onlara bu hakkı vermemek, başlı başına bir ayrımcılık. Sektöre, finansal ve  itibar açısından daha fazla zarar verecekti” dedi.

Federasyon, “Yasal duyurudaki değişiklik, sektörün normale dönmesi için atılan ilk adımdır ve sektörümüzün aniden kapanmasının neden olduğu zararları azaltmak için okullar tüm aşılı öğrencileri ağırlayabildiği sürece memnuniyetle karşılanmaktadır.“Diye de ekledi.

Kaynak Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz