18.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Dalgıçın ölümünden sorumlu dalış hocasına hapis cezası!

19 Kasım 2022

Gozo’da dalış yaparken yaşamını yitiren Christine Gauici’nin ölümüyle ilgili süren yargılamada dalış hocası Arthur Castillo iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Gozo, Mgarr ix Xini’de 18 Ocak 2020’de 35 yaşındaki Christine Gauici dalış yaptığı sırada yaşamını yitirmişti. Gauici’nin hayatını kaybetmesiyle ilgili sorumluluğu nedeniyle yargılanan Tas Sliema’da ikamet eden 58 yaşındaki Arthur Castillo’nun davasında karar verildi.

Mahkeme, Gauici ile birlikte dalış yapar yapmaz kendisini zorluklar içinde bulmasına rağmen dalışa devam edebileceğini varsayan sanığın kurtarma dalgıçlığı eğitimi aldığını ifade etmesine rağmen bu olayda ihmali olduğu sonucuna vardı.

Dalış hocası Castillo’nun “dalış oyunca her şeyin yolunda olduğundan emin olmak için” Gauici ile iletişim kurmadığının altını çizen mahkeme sanığın Gauici’ye bakmak için orada olmasına rağmen suya girdikten 77 dakika sonra bir iletişim kurmayarak Gauici’nin yüzeye çıktığını varsaymasının ölümdeki ihmali olduğunu belirtti.

Gauici’nin varsayımla hareket ederek yüzeye döndüğünü düşünmesinin ve iletişim kurmamasının sanığın görevini yapmadığı kanaatini oluşturduğunu belirten mahkeme sanığa iki yıl hapis cezası verdi.
Cezayı dört yıl erteleyen mahkeme masrafların da sanık tarafından ödenmesine hükmetti.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz