17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yapılan kötü muameleleri konsolosluk ve büyükelçiliklere bildirin

 

11 Şubat 2021 / Malta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Başkanı Köksal Kuş ve beraberindeki heyeti, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde kabul etti. Erdoğan konuşmasında yurtdışında yaşayan vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türklerin ve Müslümanların konumuyla ilgili herhangi bir meselede başta UID yetkilileri olmak üzere tüm kurumların aktif sorumluluk üstlenmesi gerektiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

“Diğer Türk sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte kanun ve nizam çerçevesinde yeni medya araçlarından da istifade ederek bu mücadeleyi yürütmelisiniz. Bulunduğunuz ülkenin siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel ve bilimsel hayatına daha fazla katılım sağlamalısınız. Sizlerden ricamız vatandaşlarımıza yönelik ırkçı, ayrımcı, İslam düşmanı muamelelerin büyükelçilik ve başkonsolosluklarımıza derhâl bildirilmesidir. Oluşturduğumuz veri tabanıyla önümüzdeki dönemde nefret suçlarını daha yakından takip edecek, sizlerin meselesini daha fazla gündeme taşıyacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asimilasyona karşı en büyük silahın çocuklara ana dillerini ve dinlerini en iyi şekilde öğretmek olduğunu kaydederek, Türk gençlerinin yaşadıkları ülkelerde yükseköğrenime devam etmelerini, çalışma hayatında en üst mertebelere gelmelerini önemsediklerini söyledi.

Kaynak: Turizm Avrupa

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz