16.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

Covid seyahat kısıtlamaları artık sürdürülemez!

24 Nisan 2022

Ticaret, İşletme ve Sanayi Odası Covid-19 seyahat kısıtlamalarında hükümetin ısrar etmesinin işletmelerin iş fırsatlarını kaçırmasına neden olduğunu belirterek “hem ticari hem diplomatik düzeyde, bu sürdürülemez hale geldi” ifadelerini kullandı.

Malta’nın seyahat kısıtlamalarında diğer ülkelere göre en ağır şartlara sahip olduğuna dikkat çekilen açıklamada AB’nin 22 Şubat’ta “üye devletler aşılı veya iyileşmiş kişiler ile bir ülkeden seyahat eden tüm yolcular için zorunlu olmayan seyahatlere izin vermelidir” yönünde tavsiye kararı aldığı hatırlatıldı.

Malta’nın insanların aşı durumuna göre değil ülke durumuna göre kuralları uygulamasının da tavsiye kararlarına aykırı olduğu belirtilen açıklamada  “acımasız karantina” şartı kınandı.

Bazı işletmelerin şu an aşırı seyahat kısıtlamaları nedeniyle ciddi şekilde engellendiğine dikkat çekilen açıklamada  Covid-19 seyahat kısıtlamalarının tamamen kaldırılması istendi.

Malta 100’den fazla ülkenin olduğu koyu kırmızı listedeki bir ülkeden seyahat edecek kişilerin Malta’ya uçmadan önce önceden izin almasını ve aşılı olsalar dahi 7 gün karantinaya alınması zorunlu tutuyor.

Bu ülkelerden gelen yolcuların karantina süresi aşılı olanlar dahil 14 güne kadar çıkabiliyor.

Oda Başkanı Liz Barbaro Sant kısıtlamalarla ilgili endişelerini dile getirerek “Hem ticari hem de diplomatik düzeyde, bu sürdürülemez hale geldi ve Malta işletmeleri için uluslararası iş umutları boru hattını kurutuyor” ifadelerini kullandı.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz