14.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 9, 2024
spot_img
spot_img

Covid-19’a karşı 4. aşı da Malta’ya ulaştı

18 Nisan 2021 / Malta

Covid-19’a karşı geliştirilen tek dozluk Johnson&Johnson aşılarının ilk partisinin Malta’ya ulaştığı doğrulandı. Kan pıhtılaşmasına neden olduğu iddiasıyla araştırmaların sürdüğü aşıların araştırma sonuçlanana kadar mühürlü kalacağı duyuruldu.

Diğer aşılardan farklı olarak tek dozluk olarak kullanılan Johnson&Johnson aşılarının ilk partisi Malta’ya ulaştığı yetkililerce doğrulandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde nadir olarak ortaya çıkan kan pıhtılaşması sorunu üstüne bu aşılarla ilgili Avrupa İlaç Ajansı bir araştırma başlatmıştı. Araştırmanın sonuçları belli olana kadar kullanımının askıya alındığı aşıların bu sürede mühürlü kalacağı bildirildi.

Johnson&Johnson aşısı, buzdolabında 2 ila 8 santigrat derece arasında üç aya kadar saklanabiliyor.

Ağustos ortasında tam aşılama

Sağlık Bakanı Chris Fearne, Malta’da üç onaylı aşının kullanıldığını ve mevcut aşılama hızıyla Haziran ayı sonuna kadar sürü bağışıklığına ulaşması gerektiklerini söyledi. Fearne,  Ağustos ortasına kadar ise tüm nüfusa sunmak hedefinde olduklarını belirtti.

Malta şu anda Pfizer-BioNTech, AstraZeneca ve Moderna aşısı kullanılmakta. Johnson aşılarına da onay verilirse bu aşının kullanımı tek doz olması nedeniyle hedeflenen tam aşılamaya daha erken ulaşılabileceği belirtildi.

Bugüne kadar uygulanan dozların yüzde 68’inin Pfizer aşısı olduğu daha önce rakamlar ile ortaya çıkmıştı.

The Malta Independent

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz