9.9 C
Malta
Çarşamba, Nisan 24, 2024
spot_img
spot_img

COVID-19 aşı deneylerine katılanlar yaşadıklarını anlattı

3 EKİM 2020 / Malta

Koronavirüse karşı geliştirilen aşıları deneyenler yaşadıkları tecrübeyi anlattı. Denekler, en çok yüksek ateş, baş ağrısı ve bitkinlik semptomlarını hissettiklerini söylüyor.

Aralarında aşırı titremeden dolayı dişini kırdığını ve saatlerce 40 derece ateşte yattığını söyleyenler de var.

CNBC’nin üçü Moderna’nın çalışmasında ve ikisi Pfizer’in son aşama denemelerinde olmak üzere beş katılımcıyla yaptığı röportajlar, olası koronavirüs aşısı hakkında bilgi veriyor.

Bir denek, koronavirüse yakalanmaktansa, aşının yan etkilerine katlanılabileceğini söylüyor. Yirmili yaşlarının sonundaki Marylandli katılımcı, ilk aşıdan sonra mide bulantısı yaşadığını; gece ise titreme ve 40 derece ateşle uyandığını söyledi. Advil ve Tylenol’u aldıktan sonra ateşinin düştüğünü, ancak saat akşam 20:00’ye kadar bunun sürdüğünü anlattı.

Pfizer’in denemelerindeki başka bir katılımcı, enjeksiyonun acısından dolayı ilk aşıdan sonra bütün gece ayakta olduğunu aktardı.

Aldığı takviye enjeksiyonu, kolunda aynı ağrıya daha fazla neden oldu, ardından gece boyunca yoğun grip benzeri semptomlara maruz kaldı. O gece elektrikli battaniyesi olmadan uyuyamadı. Kontrol edilemeyecek şekilde titredi, dişlerini birbirine vurmaktan dolayı da dişinin bir kısmı çatladı. Tüm bunlara rağmen aşı yaptırmaya devam edeceğini belirten katılımcı “Bilseydim hafta sonu dinlenebilmek için cuma gününden aşı olurdum. Umarım tüm yan etkiler önceden netleşir.” diyor.

 

Kaynak : Koronavirüs aşısını deneyenler anlattı: Titremekten dişimi kırdım, ateşim 40 dereceye çıktı

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz