14.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

COVID-19: AB seyahatlerde trafik ışığı sistemini kabul etti

14 Ekim 2020 / Malta

Avrupa Konseyi’nin salı günü Lüksemburg’da yaptığı toplantıda kısıtlamalar için ortak kriterleri birçok ülkenin çekimser kalmasına rağmen kabul etti.

Yeni kabul edilen sisteme göre Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), Avrupa ülkelerinin durumunu gösteren haftalık bir harita yayınlayacak. Haritada risk kategorileri kırmız,sarı ve yeşil renkte gösterilecek.

Kategorilendirme 100 bin kişi başına düşen yeni vaka ve pozitif test oranına bakılarak belirlenecek. Yeterli verinin olmadığı veya 100 bin kişi başına uygulanan test sayısının çok az olduğu yerler gri renkle gösterilecek.

Bu sisteme göre sarı, kırmızı ve gri bölgedeki bir alandan gelen yolcular karantina ve/veya testlere tabi tutulabilir. Yeşil bölgeden gelen yolcular ise herhangi bir işleme tutulmayacaklar.

Kullanıcılar, hangi sınırların açık olup olmadığını, hangi kısıtlamaların yürürlükte olabileceğini ve ayrıca ülkenin epidemiyolojik bilgilerinin bağlantılarını görmek için belirli ülkeleri arayabilecekleri Re-Open EU sitesini ziyaret edebilirler.

Kaynak: euronews

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz