9.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Comino körfezinde şezlong işgali protesto edildi! 

Erol Berzan Şahin 

13 Ağustos 2022 

Malta’da Comino körfezine yayılmış şezlong ve şemsiyeleri protesto etmek toplanan kalabalık ile işletmeler arasında çıkan gerginliğe polis müdahale etti. 

Moviment Graffitti’nin Blue Lagoon plajındaki şezlong ve şemsiye alanını protesto etmek için toplanma çağrısına cevap veren yüzlerce insan bu sabah Comino körfezinde buluştu. 

Artizanlar, ticari çıkarların Comino’yu aştığını, şezlong ve şemsiyelerin, alanın yüzde 30’luk kısmına konulması gerekirken işletmelerin ödeme yapan müşterilerin istediği yere konulmasına karşı şezlong ve şemsiyelerin plajın tamamına yayıldığını belirtti. 

Protesto başladığında, işletmeler rıhtımda az sayıda şezlong ve şemsiye koymuşlardı ancak protestocuların toplanmasıyla daha fazla açmaya başlandı ve artizanlar ve işletmeler arasında tartışma yaşandı. 

Moviment Graffiti koordinatörü Andre Callus, protestonun izinli  olduğunu ve polisin etkinlik alanında şezlong ve şemsiyelerin toplanması konusunda güvence verdiğini ancak geldiklerinde birkaç tane bulunduğunu ve işletmelerin daha fazla eklemeye devam ettiklerini söyledi.

Haziran ayında körfezdeki şezlongları ve şemsiyelerin temizlemesiyle ilgili bu yazın ikinci protestosu. 

Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz