30.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Comina’nın eşsiz güzelliğine sahip çıkın

07 Haziran 2022

Aktivist grup Graffitti, Comina bölgesinin eşsiz ve kırılgan doğal çevresinin yaz mevsimindeki uygulamalardan gördüğü zarara dikkat çekerek yetkili bakanlıklara gönderdiği bir mektupta altı acil talepte bulundu.

Turizm Bakanı Clayton Bartolo, Çevre Bakanı Miriam Dalli, Gozo Bakanı Clint Camilleri, Planlama Bakanı Stefan Zrinzo Azzopardi ve Arazi Bakanı Silvio Schembri’ye gönderilen mektupta “Comino’da şu anda ortaya çıkan ekolojik felakete” dikkat çekildi.

Önceki yıllarda yaşanan felaketlerin özellikle yaz mevsiminde tekrarlandığına dikkat çeken mektupta “Bu yıkıcı durum, Comino’nun Natura 2000 bölgesinin eşsiz, değerli ve kırılgan doğal durumunu yok etti” denilerek altı acil talepte bulunuldu.

Mektupta, Şezlong ve şemsiyelerin yalnızca plajda fiziksel bulunan kişilerin talebi üzerine kiralanmasını ve plajın öngörülen yüzdesinden fazlasını işgal etmemesi ilk talep oldu.

Plaj çevresindeki büfelerin sayısı, satılan ürünlerin geri dönüşümü mümkün malzemelerden yapılmasının sağlanması yerleşik kurallara uymayan ticari operatörlerin izinlerinin iptaline kadar bir dizi talebi dile getiren aktivist grup Graffitti, ayrıca büyük feribotların Blue Lagoon’a girmesinin de yasaklanmasını istedi.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz