17.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Çocuklara okullarda maske zorunluluğu 13 Nisan’da kalkacak

04 Nisan 2022

Malta’da bu hafta Covid-19 kendi kendine test kitinin yasal olarak kullanılabileceğini belirten Sağlık Bakanı Chris Fearne, 13 Nisan Paskalya tatilinden sonra çocuklara okullarda zorunlu maske uygulamasının gerekmeyeceğini söyledi.

Başbakan Robert Abela’nın yeni kabinesinde görevine devam eden ve yemin törenini sonrası koronavirüse yakalanan Sağlık Bakanı Chris Fearne telefonla katıldığı TV programında soruları yanıtladı.

Güçlendirici sayesinde karantinayı hafif semptomlarla geçirdiğini belirten Fearne, Covid kendi kendine test kitinin Malta’da yasal hale geldiğini açıkladı. Bakan  Fearne 13 Nisan’dan sonra çocukların okullarda artık maske takmalarına gerek kalmayacağını da belirtirken savunmasız olanlara ikinci bir destek aşı sunulacağını söyledi.

Son günlerde artan vaka sayıları ile yedi günlük hareketli ortalamanın günde 640 yeni vakaya yükseldiğini anımsatan Fearne, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısının düşük kaldığını da vurgulayarak bunun nedeninin toplumsal bağışıklığın yüksekliği olduğunu belirtti.

Bakan Fearne ayrıca, 10 Nisan’dan itibaren açık havada yapılacak etkinliklerin aşı sertifikası gerektirmeyeceğini ve kişi sayısında bir sınırlama olmayacağını da teyit etti.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz