14.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Çocuklar aşı sertifikası geçerlilik süresinden muaf tutulacak!

30 Mart 2022

Avrupa Komisyonu, AB Dijital Covid Aşı Sertifikasında 18 yaşından küçük çocukları geçerli olan 270 günlük (9 ay) süreden muaf tutma kararı aldı. Üye devletlerin 6 Nisan’a kadar bu kararı uygulaması gerektiği belirtildi.

Avrupa Komisyonu dün AB Dijital Covid Aşı Sertifikası kurallarında yeni değişiklikleri kabul etti. Komisyon aşı sertifikalarında geçerli olan 9 ay geçerlilik süresine dair kabul ettiği yeni değişiklikle çocukları bu süreden muaf tuttu.

Aşı sertifikalarında 9 ay geçerlilik süresi 18 yaşından büyükler için geçerli olacağı belirtirken her ne kadar Avrupa İlaç Ajansı’nın 12 yaşından itibaren bir destekleyiciye izin vermiş olsa da üye devletler reşit olmayanlara destekleyici uygulanmasını önermiyor.

Adalet Komiseri Didier Reynders, “Üye devletlerin halk sağlığı uzmanlarıyla görüşmelerimizin sonunda reşit olmayanların aşı sertifikalarının süresinin dolmamasına karar verdik” dedi.

Sağlık ve Gıda Güvenliğinden Sorumlu Komisyon Üyesi Stella Kyriakides “18 yaşın altındaki kişiler için muafiyet, AB Dijital COVID Sertifikalarını doğrulamak için kullanılan uygulamalara uyarlanarak doğrulama düzeyinde uygulanacaktır. Üye Devletler bu muafiyeti uygulamak için gerekli teknik uyarlamaları 6 Nisan 2022’ye kadar tamamlamalıdır” açıklamasını yaptı.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz