26.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 16, 2024
spot_img
spot_img

Çimento Kurumadığı İçin Bölgesel Yol’da Trafik Kaosu! Bakan Özür Diledi

Malta’da Çarşamba sabahı erken saatlerde Bölgesel Yol’da yaşanan trafik sıkışıklığının sebebi, gece yapılan yol bakım çalışmalarında kullanılan betonun yeterince kurumaması olduğu bildirildi.

Sorun, trafik çilesini daha da içinden çıkılmaz hale getiren bir başka faktörle birleşti: Corradino Tepesi’ndeki yolun bir kısmının Müslüman Ramazan Bayramı nedeniyle camiye gidenler için kapatılması. Bu durum, St. Julian’s’tan Cospicua’ya kadar uzanan bölgede adeta trafik felaketi yaşanmasına sebep oldu.

Geçen hafta duyurulan Swieqi bölgesindeki bakım çalışmaları sonrasında Bölgesel Yol’un sabah 5’te trafiğe açılması planlanıyordu. Ancak betonun ağır trafiği kaldıracak kadar kurumadığı için yeniden açılış yaklaşık dört saat gecikerek 9’a ertelendi.

Altyapı Malta yetkilileri resmi olarak “teknik aksaklıklar” yaşandığını ve yaşanan aksaklıktan dolayı özür dilediklerini belirtti. Açıklamada, “Altyapı Malta uzmanları tarafından yapılan kapsamlı inceleme ve tespitlerin ardından söz konusu yol güzergahı, planlanandan birkaç saat sonra trafiğe açılabilir hale geldi. Bu durum da sabah saatlerinde yaşanan trafiğe sebep oldu.” ifadelerine yer verildi.

Ulaştırma Bakanı Chris Bonett, bazen aksaklıklar yaşansa da sorumluluğun yüklenici firmada olduğunu ve yaşananlardan dolayı özür dilediğini söyledi. Benzer bir durum geçen yıl Mayıs ayında Għadira Körfezi yolunda da yaşanmıştı. Mellieħa’da sürücüler, yeni atılan asfaltın kurumasını beklerken bir saatlik trafik sıkışıklığında kalmıştı.

Çarşamba günü yaşanan gecikme, yüzlerce işe giden sürücünün yolculuğunu uzatarak Marsa ve Sta Luċija’ya kadar uzanan kuyruklara sebep oldu. Trafik, alternatif güzergahlara yönlendirmek için bağlantı yollarına aktarıldı.

Sorun, güneye giden trafik akışını da etkilemesine rağmen, en çok kuzeye giden araçlar için ciddi bir problem oluşturdu. Yol, sabah 9’da trafiğe açıldı ancak akışın yavaş seyretmeye devam ettiği görüldü. Aynı bölgede bu gece ve önümüzdeki hafta Salı-Çarşamba günleri de yol çalışmaları planlanıyor.

Corradino’da ise Müslüman Ramazan Bayramı’nı kutlamak için cami çevresinde düzenlenen etkinlik nedeniyle trafik yavaşladı. Cami önündeki güney istikametindeki yol kısmen kapatıldı.

İşe geç kaldığını belirten bir sürücü, “Beş dakikalık yolu 40 dakikada ancak gidebildim. Polisler kavşaklarda trafiği yönlendirmeye çalışıyordu.” şeklinde yaşadıklarını anlattı.

Bonett, Ulaştırma Malta denetim görevlilerinin Corradino çevresindeki trafiği kontrol altında tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını ancak yolu trafiğe kapatma yetkileri olmadığını ve polise başvurmak zorunda kaldıklarını söyledi.

 

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz