14.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Çavuşoğlu vize sorununa değindi: “Kasıt görüyoruz”

24 Ağustos 2022

Türk vatandaşlarına Schengen vizesi başvurularında verilen yüksek red oranı ve ABD vize randevusunun bir yıl sonraya verilmesiyle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Kasıt görüyoruz” dedi.

Türkiye vatandaşlarının Schengen vizesi başvurularında reddedilme oranı son bir yılda 5 kat arttı. Daha önce ortalama yüzde 4’ü bulmazken şu anda red oranları yüzde 20’ye ulaştı.

Ülkelerin red gerekçelerine “gittiklerinde dönmeyecekleri” endişesinin ilk sırada yer aldığı ifade edilirken AB ülkeleri ise bunun Covid-19 sonrası kısıtlamaların kalkmasıyla aşırı yoğun taleple ilgili olduğunu belirtiyor.

Aynı şekilde ABD’de vize almak isteyen Türk vatandaşlarına bir yıl sonrasına randevu veriyor.
Konu ile ilgili katıldığı bir televizyon programında açıklamalar yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “ABD ve bazı batı ülkeleri vatandaşlarımıza randevu süresini 1 yıl sonraya veriyor. Bu planlı. Kasıt görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “ Batı ülkelerinin büyükelçilerini arkadaşlarımız çağıracak ve gerekli uyarıları yapacaklar, değişmezse biz de karşı tedbirler alacağız.”

Haber Türk

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz