23.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 12, 2024
spot_img
spot_img

Çalışma izni yenilemelerinde uzun bekleme süresine tepki!

18 Ağustos 2022

Malta üçüncü ülke vatandaşlarının (TCN) çalışma izinlerinin yenileme işlemlerinden her yıl yaklaşık 11 milyon Euro gelir elde ediyor. Çalışanlar, çalışma izni yenilemelerinin çok uzun sürmesinden şikayetçi.

Malta’da çalışan yabancıların yardımlaşma grubu Expat Malta Facebook sayfasında üçüncü ülke vatandaşları (TCN) çalışma izinlerinin yenilenmesinde uzun süre bekletilmeye karşı tepkilerini dile getirdi.

Malta’da çalışmakta olan ve “işveren değişimi” nedeniyle uzun süredir bekletildiğini ifade ederek tepkisini dile getiren Merve Evren’in, “Neredeyse yabancı çalışanlar olarak her yıl 11 milyon Euro ödüyor ve hala bekliyoruz” mesajına çok sayıda yorum geldi.

Romino Orozco adlı kullanıcı “İşveren değişikliği onayımı bekliyorum ne kadar sürmeli? Yeni şirketim onay almadan çalışmama izin vermiyor. O zamana kadar hiçbir gelirim olmayacak” sözleriyle dile getirdi.

Çok sayıda yabancı çalışan aynı sıkıntıyı “Birçok Avrupa ülkesi 3 ile 5 yıl oturum izni verdiğini ve ortalama 70-80 Euro ücret ödendiğini” hatırlatarak bekletilmekten şikayet etti.

2020 yılı verilerine göre Malta’da 38 bin 865 üçüncü ülke vatandaşı (Third Country Nations: TCN) çalışıyor ve her yıl 280.5 Euro oturum yenileme ücreti ödüyor. Malta toplamda  izin harcı olarak her yıl yaklaşık 11 milyon Euro gelir elde ediyor.

Expat Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz