19.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

Çalışma izni süreleri yabancıları yasadışı çalışmaya zorluyor!

29 Ekim 2022

Malta’ya çalışmaya gelen AB dışındaki ülke vatandaşlarının altı ile dokuz ay arasında bekletildiklerin ifade eden AB Vatandaşları Danışma Grubu’ndan Patrica Graham bunun insanları yasadışı çalışmaya zorladığını söyledi.

Msida’da Identity Malta ofislerinin önünde tek başına bir eylem yapan aktivist Patrica Graham, Malta’ya çalışmak için AB dışından gelen ülke vatandaşlarının karşı karşıya kaldıkları zorluklar yüzünden yasadışı çalışmak zorunda kaldıklarını belirtti.

“Burada olmaktan korkan tüm üçüncü ülke vatandaşları adına buradayım” diyen Graham, çok insanın protesto etmek istediğini ancak burada yüzlerinin görünmesinden çekindiklerini aktardı.

Expats Malta’da 18 Ekim’de yapılan eylem çağrısında bulunan bir gönderi 506 beğeni toplamıştı.

Basın açıklaması sırasında Identity Malta ofisine gelen kişilere “çalışma izni için ne kadar beklediklerini” soran Graham’a yanıt veren 13 kişi 5 ile 7 ay arasında, 17 kişi ise 7 ile 12 ay arasında beklediklerini söyledi.

Bekleme sürelerinin yeni başvuru yada yenileme olmasına bakmaksızın çok uzun olduğunu ve bu durum karşısında insanların arka kapı yolları aradığını anlatan Graham, “İnsanların son Eurolarını evraklarını alabilmek için bir arka kapı bulmaya kullandıklarını duydum” dedi.

Üçüncü ülke vatandaşı Malta’da iş bulduktan sonra çalışma izni başvurusu yapılabilir. İşveren daha sonra müstakbel çalışan adına başvurur. Kimlik Malta, Göçmenlik polisi ve Jobs Plus ile birlikte başvuruyu işleme koyar.

Çalışma izni olmadan, AB dışındaki ülkelerden insanlar yasal olarak çalışamaz, kamu tarafından finanse edilen sağlık hizmetlerine erişemez veya ülke dışına seyahat edemez.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz