18.9 C
Malta
Salı, Mayıs 14, 2024
spot_img
spot_img

Bütçeden kesinti 100 milyon Euro’ya ulaştı!

25 Ağustos 2022

Ulusal açığı azaltmak ve enflasyonda yaşanan küresel yükselişe karşı enerji sübvansiyonlarını sürdürülebilirliğe uygun hale getirmek için hükümet bütçesinden yapılan tasarruflar yaklaşık 100 milyon Euro’yu buldu.

Malta Maliye Bakanı Clyde Caruana, hükümetin bütçesinden yaklaşık 100 milyon Euro kesinti yapıldığını doğrulayarak gelecek haftalarda gerçekleştirecek tasarrufları belirleme sürecinde olduklarını söyledi.

Yapılan kesintilerin ayrıntılarının daha sonra açıklanacağını belirten Bakan Caruana “Birkaç hafta önce, bu yıl belirlediğim hedeflere ulaştığımızdan emin olmamız gerektiğini söyledim ve şu ana kadar yaklaşık 100 milyon Euro’luk kesinti yapıldığını onaylıyorum” dedi.

Bakan Caruana, “Tabii ki önümüzdeki haftalarda gerçekleşmesi gereken tasarrufları belirleme sürecindeyiz. Mali tahminler, bu yıl Bütçe konuşmasıyla birlikte yayınlanacaklar” açıklamasını yaptı.

Malta’da hükümet artan enflasyon ile beraber yükselen ulusal açığı azaltmanın yanı sıra yakıt ve enerjide fiyat artışlarını tüketiciye yansıtmamayı sürdürülebilir kılmak için tasarrufa  gitme kararı almıştı.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz