15.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Burmarrad Kazı Çalışmaları Nedeniyle Trafik Felç Oldu

Burmarrad’da T’Alla w’Ommu tepesinden merkeze uzanan yol üzerinde gerçekleştirilen altyapı çalışmaları, pazartesi sabahı trafik akışında ciddi sorunlara yol açtı. Sürücüler, hem çalışma alanına ilişkin yeterli bilgilendirme yapılmamasından hem de trafik akışını düzenleyen yetkililerin bulunmamasından şikâyetçi oldu.

Infrastructure Malta daha önce sosyal medyada çalışmalara ilişkin duyuru yapmış olsa da, yerinde yapılan uyarılar ve yönlendirmeler konusunda yetersiz kalındığı görüldü. Yalnızca “hizmet dışında girmeyin” uyarısının yer aldığı trafik işaretleri, çalışma alanının daralmasına bağlı olarak oluşan tıkanıklığı önlemekte yetersiz kaldı.

Daralan yol üzerinde yeni kazılan bir hendek sebebiyle bir kamyon ile otomobil sıkışınca trafik durma noktasına geldi. Ardından yolun aşağısında başka bir kamyonun da soruna eklenmesiyle özellikle işe gidiş saatlerinde kilometrelerce uzayan bir kuyruk oluştu.

Bir sürücü yaşadığı sıkıntıyı şu sözlerle aktardı: “Yolda tam bir karmaşa yaşandı. Kazı yapılan alandan dev bir beton mikser kamyonu geçmeye çalıştı, ancak karşı yönden gelen araçlarla birlikte kimse geçemiyor. Trafiği kendim yönlendirmek istedim!”

yetkililerin yetersiz bilgilendirme ve trafik yönetimi uygulamaları sürücüleri çileden çıkarırken, altyapı projelerinin ekonomide zaman kaybına yol açması da endişe yaratıyor. Yetkililerin bundan sonraki altyapı çalışmalarında etkin iletişim ve trafik yönetimine daha fazla önem vermesi bekleniyor.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz