26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Bugün uygulamaya konacak yeni korona virüs tedbirleri

19 Ağustos 2020 / Malta

Malta Sağlık Bakanı Chris Fearne 17 Ağustos Pazartesi günü yaptığı basın açıklamasında korona virüsün yayılımına engel olmak için uygulanacak yeni tedbirlerin listesini açıkladı.

Çarşamba günü (bugün) sabah saatlerinde uygulanmaya başlanacak yeni kısıtlar şöyle:

  1.  Kapalı toplu alanlarda maske kullanmak zorunlu hale getirildi.
  2.  Bar, disko ve kulüpler bir süre hizmet vermeyecek.
  3.  Restaurantlarda sadece masalara yiyecek ve içecek servisi yapılabilecek; take-away (gel-al) hizmeti nedeniyle uzun ve sosyal mesafenin ihlal edildiği kuyrukların oluşmasına izin verilmeyecek.
  4. 15 kişiden fazla grup halinde bulunulmayacak.
  5. Tekne partileri yapılmayacak. Kıyı taşımacılığı yapan tekneler sosyal mesafe kuralına uymak kadıyla hizmetlerine devam edebilecek.
  6. Düğün törenleri masaların olduğu ortamlarda yapılacak; yemek ve içki servisleri masalara yapılacak.
  7. Amber List olarak anılan liste kapsamındaki ülkelerden gelecek yolculara Malta’ya yapılacak girişlerden 72 saat önce test yaptırılmış olması şartı getiriliyor. Negatif test sonucunu ibraz etmeyenler havaalnında test yaptıracak ya da zorunlu olarak karantinada kalacaklar. Cuma akşamı devreye girecek liste uygulamasında Romanya, Bulgaristan ve İspanya’nın bazı bölgeleri (Madrid, Barcelona, Girona) var.

Bu haber Malta Today, Sahha ve Times Of Malta‘da konu hakkında yer alan haberlerden istifade edilerek Malta Haber editörü tarafından hazırlanmıştır.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz