14.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 9, 2024
spot_img
spot_img

Bu hafta neler oldu?

9 Kasım 2020 / Malta

Eurostat’ın yaptığı araştırmaya göre Malta’da her 10 kişiden biri yaşadıkları yerin yeterince doğal ışık almadığından şikayetçi. Malta Avrupa’da en loş ışıklı yapıların bulunduğu ülkeler listesinde 2 senedir başı çekiyor.

MIT, yapay zeka ile asemptomatik kişilerin öksürük seslerinden hasta olduklarını tespit edebilen model geliştirdi. Yapay zeka modeli yüzde 98,5 doğruluk oranına sahip.

Avrupa’nın bir çok ülkesi yeniden genel karantinaya giriyor. Başbakan Robert Abela ise Malta’da genel bir karantina olmayacağını açıkladı.

Danimarka’daki vizon çiftliklerinde vizonlardan insanlara geçebilen mutasyona uğramış bir covid virüsü keşfedildi. Çiftliklerdeki milyonlarca vizon katledilecek.

Başbakan Robert Abela Valletta’da 20 milyon € yatırımla butik otel açıyor. Otel ilk müşterilerini cuma günü kabul edecek.

Amerika Birleşik Devleti yeni başkanını seçti. 3 Kasım’da başlayan seçimlerde Joe Biden Amerika Birleşik Devleti’nin yeni başkanı oldu.

T.C. Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alındı. Yerine ise eski Maliye Bakanı Naci Ağbal getirildi.

T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak görevinden istifa etti. İstifasını Instagram üzerinden duyuran Albayrak’ın Twitter hesabını silmesi ise dikkat çekti.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz