17.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Brezilya’dan Türkiye’ye olan uçuşlar yasaklandı

Sağlık Bakanı Koca, mutasyona uğramış koronavirüsten dolayı Brezilya çıkışlı ve Türkiye varışlı uçuşların kaldırıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda mutasyona uğramış koronavirüsten dolayı Brezilya çıkışlı ve Türkiye varışlı uçuşların kaldırıldığını yazdı.

Mutasyona uğramış koronavirüs sebebiyle Güney Afrika, Danimarka ve İngiltere’den Türkiye’ye olan uçuşlar da daha önceden kaldırılmıştı.

Türk Hava Yolları’nın sitesinde yer alan açıklamada ise; Güney Afrika, Danimarka, İngiltere ve Brezilya çıkışlı Türkiye varışlı uçuşların kaldırıldığı ancak tam tersi yönde yani Türkiye çıkışlı ve Brezilya, Danimarka, Güney Afrika, İngiltere varışlı uçuşların devaam ettiği bilgisi yer alıyor.

THY ayrıca:

“Bu dört ülke dışındaki ülkelerden Türkiye’ye gelen yolcularımızdan son 10 gün içerisinde Brezilya, Birleşik Krallık, Danimarka veya Güney Afrika’da bulunmuş olanlar, Türkiye resmi otoritelerince belirlenecek bir yerde 14 gün boyunca karantina altına alınacaklardır. Bu yolcularımıza karantina süresinin onuncu gününde yeniden PCR testi yapılacak olup test sonucunun negatif çıkması halinde karantina sonlandırılacaktır.

Son on gün içerisinde ismi geçen dört ülkede bulunmuş olup Türkiye’ye seyahat edecek olan 6 yaş ve üzeri tüm yolcularımızın, uçağa binmeden önce ilk uçuş saatine en fazla 72 saat kala numunesi alınmış negatif sonuçlu PCR testi sunmaları zorunludur.” açıklamlarında bulundu.

23 Ocak 2021 / Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz