14.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Brezilya kupaya veda etti, Arjantin yarı finalde!

10 Aralık 2022

Dünya Kupası’nda çeyrek final karşılaşmaları sonunda Brezilya’yı eleyen Hırvatistan ve Hollanda’yı eleyen Arjantin Yarı Final’de karşı karşıya gelecek ilk iki takım oldu.

Arjantin çeyrek final maçında karşılaştığı Hollanda karşısında 35’inci dakikada ilk golünü buldu. İlk yarısı Arjantin üstünlüğünde biten maçın ikinci yarısında Lionel Messi’nin penaltıdan kaydettiği gol ile farkı ikiye çıkaran Arjantin son dakikalarda bunu koruyamadı.

Hollanda oyuna sonradan giren golcüsü Weghorst’un iki golü ile beraberliği yakalayarak uzatmalara taşımayı başardı. Uzatmalarda beraberliğin bozulmaması ile penaltılara giden maçtan Arjantin 4-3 galip ayrılarak yarı finale uzandı.

Son dakikalara gergin geçen mücadelede yaşanan faul esnasında Hollandalı ve Arjantinli yedekler de sahaya girdi. İki dakika süren gerilimin ardından devam eden maçın penaltı atışları sonrasında da iki takım oyuncuları ve yedek kulübeleri birbirine girdi. Gerginlik birkaç dakika sürdü.

Oynanan ilk çeyrek final karşılaşması Hırvatistan ve Brezilya arasında maçın 90 dakikası boyuncu gol sesi çıkmadı. Maçın uzatma dakikalarında Brezilye Neymar ile bulduğu golün avantajını koruyamadı ve Hırvatistan uzatmalarda bulduğu gol ile maçı tekrar dengeye getirdi.

Maç penaltılara kaldı. Seri penaltı atışları sonrası Hırvatistan, Brezilya’yı 4-2’lik skor ile mağlup etti. Hırvatistan’da Vlasic, Majer, Modric ve Orsic penaltıları değerlendirirken; Brezilya’da ise Casemiro ve Pedro fileleri havalandırdı, Rodrygo ve Marquinhos ise penaltıdan yararlanamadı. Bu sonucun ardından Hırvatistan, Dünya Kupası’nda yarı finale yükselen takım oldu.

Neymar, takımının 105’inci dakikada tek golünü atarak Brezilya tarihinin en golcü futbolcusu olan Pele’nin rekoruna ortak oldu. 30 yaşındaki oyuncu, uzatma devresinde Hırvatistan’a attığı gol ile toplam 77 gole ulaşarak Pele’yi yakaladı.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz