16.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Brexit, dil turizminde İngiltere’nin dezavantajı Malta’nın avantajı oldu

17 Nisan 2022

Brexit sonrasında İngiltere’de dil turizmi sektöründe büyük düşüş yaşandı. Brexit kararı ile İngiltere’ye girişte artık vize gerektirmesinin okul çağındaki çocuklar için 100 Euro maliyet anlamına geldiğini belirten Turizm İttifakı raporunda sektörde 40 bin kişinin işsizlikle karşı karşıya olduğu ifade edildi.

İngiltere’de dil turizm sektöründeki zorlukların arttığını belirten Turizm İttifakı Direktörü Kurt Janson pasaport şartının “çok sayıda küçük işletme ve yerel topluluk üzerinde yıkıcı bir etkisi” olduğunu söyledi.

Janson İngiltere’nin uluslararası bir destinasyon olarak daha az rekabetçi hale geldiğini ifade ederek “Ziyaretçiler gittiklerinde artık KDV’yi geri alamıyordu, AB ziyaretçilerinin artık Birleşik Krallık’a girmek için pasaportlara ihtiyacı var” ifadeleriyle dezavantajlara dikkat çekti.

Her yıl İngiltere’ye 750 bin öğrenci getiren Fransız ve Alman eğitim gezi organizatörleri, Brexit sonrası daha sıkı giriş koşullarının İngiltere’yi ziyaret eden genç Avrupalıların sayısını yarı yarıya azaltacağı konusunda uyardı.

Önde gelen bir Fransız operatör olan PG Trips’in satış müdürü Edward Hisbergues, “İlgide şimdiden büyük bir düşüş gördük” dedi. “İşim yüzde 90 İngiltere, yüzde 10 İrlanda idi; şimdi her şey İrlanda ile ilgili. Okullar Hollanda veya Malta’ya yapılacak ziyaretler hakkında bilgi alıyor” şeklinde konuştu.

Dil turizminde Malta İngiltere’ye olan talebin azalmasından doğacak payı alabilmek için ise oldukça avantajlı ülkeler arasında geliyor. Brexit İngiltere için sektör üyelerine dezavantajlar getirirken bu Malta gibi aynı pazarda etkili olan ülkeler için ise avantajlı bir durum yarattı.

İngiltere’ye İngilizce öğrenmek veya düzenlenen okul gezileri için gelen çocuklar, toplam yıllık turizm kazancının yüzde 11’ini oluşturuyordu. 2021 yılına kadar her yıl 1.5 milyondan fazla çocuk İngilizce öğrenmek veya organize okul gezileri için İngiltere’ye geldi.

The Guardian

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz