23.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Bolt’tan Açıklama: Sürücü Seçimi Vatandaşlığa Göre Değil Dile Göre Yapılacak

Bolt’un Maltaca konuşan sürücü seçeneği olan Rikba, online ortamda tartışma yaratırken, taksi şirketi vatandaşlıktan ziyade dile odaklandıklarını açıkladı.

Lovin Malta’ya konuşan bir sözcü, dün sabah duyurulan yeni hizmetin ardından “Dün yapılan dahili duyuru ile ilgili paylaşımlar maksadımızı yanlış aktardı.” dedi. “Rikba, Maltaca konuşan sürücüler içindir, yalnızca Maltalı sürücüler için değil. Seçimi asla vatandaşlığa göre sınırlamayız.”

Sözcü, potansiyel sürücülerden gelen ilk geri dönüşlerden “etkilendiklerini” belirterek, Rikba’ya katılmak için “yüzlerce” başvuru aldıklarını ve “bunların neredeyse yarısının Maltalı olmadığını” söyledi.

Açıklamasına devam eden sözcü, “Faslı, Mısırlı, Libyalı ve hatta Doğu Avrupalı sürücüler arasında da Maltaca bilenler var. Hatta Maltaca dersleri bile alabilirler. Dil, her zaman öğrenilebilecek bir beceridir. Amacımız özel ulaşımı daha fazla kişi için erişilebilir kılmaktır.” dedi.

Son 24 saat içinde haberin “çığ gibi yayılması”ndan sonra tüm başvuruları değerlendirmek ve süreci doğru şekilde incelemek istedikleri için Rikba’nın planlanandan birkaç saat sonra hizmete başladığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz