23.9 C
Malta
Salı, Mayıs 14, 2024
spot_img
spot_img

Bolt, Sorumsuz Sürücü Puan Sistemi’ni Başlattı

Puan Sistemi, Sorumsuz Sürücülerin E-scooter Kullanımını Engelleyecek

Avrupalı çoklu ulaşım platformu Bolt, Malta yollarında sorumsuzca scooter sürenleri engellemeyi amaçlayan bir sürücü puanlama sistemi başlattı.

Bu, şirketin Scooter Güvenlik Taahhüdü’nün bir parçasıdır ve Bolt’un güvenlik girişimleri hakkında şeffaf bilgi sağlayan bir belgedir. Taahhüde göre, sektör genelinde scooter güvenlik standartlarını daha da güçlendirecek kurallara bağlı kalmayı taahhüt ediyorlar.

Bu çoklu ulaşım platformu, müşterilerinin güvenli sürüş deneyimini güçlendirmek için kendi geliştirdiği sürücü puanlama sistemiyle önemli bir adım attı.

Sistem, Bolt’un scooter özelliklerinden ve sensörlerinden toplanan geniş bir veri setine dayanarak sürücünün davranışını değerlendiriyor.

Tandem (iki kişi ile kullanılan bisiklet) sürüş tespiti, sık sık ani fren yapma ve kayma, çarpışmalar ve yasadışı park etme gibi göstergeler sisteme puan olarak işlenir ve kullanıcının sürüş davranışı her beş sürüşün ardından değerlendirilir.

Bolt Malta’nın Kiralama Ülke Müdürü Kristian Kobescak, sorumsuz kabul edilen bir sürücünün tam olarak ne gibi bir süreçten geçeceğini açıkladı.

Bir sürücü, belirli bir şehirdeki en sorumsuz müşterilerin %2’sine dahil olursa, Bolt üç adımlı bir politikanın bir parçası olarak tedbirler alacaktır.

İlk önlem olarak, Bolt, sorumsuz sürücülerle ek eğitim materyalleri paylaşacak çünkü şirket, sorumsuz sürmenin, sürücülerin kendilerini maruz bıraktığı tehlikeler konusunda farkındalığı artırarak başlangıçta ele alınabileceğine inanıyor.

Eğer sürücüler bir sonraki beş sürüşte davranışlarını düzeltmezlerse, scooter hızları bir sonraki beş sürüş için 15 km/s ile sınırlandırılacak.

Eğer bu iki önlem sonuç getirmezse, kullanıcılar bir hafta süreyle askıya alınacak ve kararla ilgili itiraz hakkı Bolt’un müşteri hizmetlerine olacak.

Bu güvenlik puanlama sistemi Belçika, Almanya ve Portekiz’de test edildikten sonra şimdi Malta’da kullanımda.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz