15.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Bolt Food kuryeleri bugün greve çıkıyor

29 Temmuz 2022

Malta’da Bolt Food’da çalışan 300’e yakın kuryenin kazançlarındaki düşüşe karşı bugün greve çıkacağı bildirildi.

Malta’da pazar lideri olan Bolt Food bu yılın başlarında Maltalı şirket TXF Tech ile ortaklığına son vermiş ve pazarda tek başına faaliyet göstermeye başlamıştı.

Bolt Food’da kurye olarak çalışanlar ücretlerinin ortalama yüzde 50’den fazla düştüğüne ve şirketin şırı doymuş bir endüstri haline gelen bu sektörde agresif bir şekilde daha fazla sürücü çalıştırdığına dikkat çekerek bugün grev yapacaklarını duyurdu.

Greve çıkacak kuryelerin sayısının tam belli olmadığı ancak sayının 300’e kadar ulaşabileceği belirtilirken şirket, yüzlerce üçüncü ülke vatandaşının gelirlerinin en az yarısını filoların aldığı ve istihdam istihdam edildiğinin ortaya çıkmasıyla 2021’den beri mercek altındaydı.

Bugün greve çıkacak çalışanların, kesintiye uğramaya devam eden kazançlarıyla ilgili endişeyi dile getirmeye devam etmeleri sorunların çözülmediğini gösterdi.

Şirket çalışanlarının sorunlarını ve karşı karşıya kaldıkları mağduriyeti hükümet çözme sözünü vermişti aynı zamanda AB’nin de konuyla ilgili incelemesi halen devam ediyor.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz