12.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Blue Lagoon’da işletmelerin şezlong işgali protesto edilecek

3 Ağustos 2022

Moviment Graffitti, 13 Ağustos’ta Comino’daki Blue Lagoon’da ticari işletmelerin plajı kiralık şezlong ve şemsiyelerle işgal etmelerine karşı protesto gösterisi düzenleyecek.

Aktivist grup bugün yaptığı açıklamada sürekli plaja yaptıkları ziyaretlerde kumsalın küçük bir kısmının boş bırakılıp tüm plajın şemsiye ve şezlonglarla doldurulmuş olduğunu belirterek bu duruma karşı yapacakları protesto gösterisine katılım çağrısı yaptı.

Yapılan açıklamada “Parası ve siyasi nüfuzu olan birkaç kişinin, halkın hakkı olan şeyi gasp ettiği bir durumu kabul etmeyeceğiz. Bu şirketlerin özel çıkarları için bir doğa rezervini yok etmeye devam etmelerini de kabul etmeyeceğiz” denildi.

Aktivist grup açıklamasında, “Blue Lagoon, ticari çıkarlar tarafından ele geçirilmeye devam ederken, halkın katılımıyla plajda bir gün geçireceğiz” ifadesini kullanarak 13 Ağustos’ta tüm halkı plaja davet etti.

Moviment Graffitti geçtiğimiz aylarda plaja giderek tüm şezlong ve şemsiyeleri kaldırmış ve o gün plaja işletmelerin şezlonglar koymasına izin vermemişti. Turizm Bakanı Clayton Bartolo da şezlonglara izin verilmeyeceğini ve işletme sayılarının azaltılacağını açıklamıştı.

Aktivist grup daha önceki gelişmeleri hatırlatarak halen plajın işletmelerin işgalinde olduğunu belirterek yapılacak protesto gösterisine katılım çağrısını yineledi.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz