14.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Bir yaz turizmini kaybetmek, turizm acenteleri için bir “ölüm çanı” olabilir

13 Nisan 2021-Çev. Sevim Bakar / Malta

Seyahat ve Turizm Acenteleri Federal Birliği (FATTA), Malta Independent’e verdiği demeçte, bu yıl yaz turizmini kaybetmenin turizm acenteleri için bir “ölüm çanı” olabileceğini söyledi.

Başbakan Abela “Tedbirli olursak, yavaş yavaş ve akıllıca açılırsak, o zaman bir turizm yazını ve ülke için iyi bir geleceği garanti ederiz” dedi.

FATTA Başkanı Iain Tonna FATTA bu sene gelecek turist sayısının 2019’da gelenden %30-40ı kadarını beklediklerini söyledi.  Malta, 2019’da 2,8 milyon gelen turist gezisi gördü ve toplam turizm harcaması 2,2 milyar Euro olarak tahmin edildi.

Tonna, Malta’nın Haziran ayında turistleri karşılayacağını ve o zamana kadar yeşil geçişin Malta’nın seyahat protokollerine uygulanacağını umuyor.

Başbakan’ın turizmin Malta ekonomisinin ana itici gücü olduğunu vurgulamasından ve ek ücretin mali durumlarını yönetmeye nasıl büyük ölçüde yardımcı olduğunu kabul etmesinden de memnun olduğunu söyledi. Bununla birlikte, turizm acentelerinin bağımsız olarak üstlenmek zorunda kaldıkları maliyetler olduğunu ve bunun da onları “istikrarsız mali duruma” soktuğunu söyledi.

Geçtiğimiz yaz hükümet tarafından verilen kuponların turizm sektörüne 45 milyon Euro enjekte ettiğini, ancak turizm acentelerinin kuponlardan elde edilen gelirden “hiç yararlanmadığını” sözlerine ekledi.

Kaynak: Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz