24.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img
spot_img

Bir ülke için küçük, bin 100 kişi için büyük bir firma: Bolt Food

Estonya merkezli yiyecek teslimat şirketi Bolt Food Malta’da bin 100’den fazla kişiyi istihdam ediyor.

Pandemi döneminde en çok gelişen ve büyüyen sektörlerden biri de yiyecek teslimat sektörü. Tüm dünyanın bir anda evlerine kapandığı dönemde verdikleri hizmetlerle aslında hayatımızın ne kadar içinde olduklarını gösterdiler. Yarattıkları istihdamla ülkeleri ekonomik olarak destekledikleri de bir diğer önemli gerçek.

Malta’da yiyecek teslimat sektöründe yer alan 3 büyük firma var. Bunlar; Malta merkezli Time to Eat, Finlandiya merkezli Wolt ve Estonya merkezli Bolt Food firmaları.

Hem bu dönemde işe ihtiyacı olan insanları istihdam etmesi hem de karantina dönemlerinde insanlara ihtiyacı olan yiyeceği ulaştırması ile bu firmalar çok büyük işler başardı. Özellikle de Bolt Food.

2020’nin başlarında Malta’da operasyonlarına başlamasına rağmen Bolt Food, pandemi döneminde Malta’nın yiyecek teslimatının en önemli aktörü haline geldi. Genel olarak teslimat sektörünün pandemi döneminde ne kadar büyüdüğünü ve yoğunlaştığını da hesaba katarsak, ekonomisinin neredeyse tamamı turizme bağlı olan  Malta’nın ekonomik olarak çökmemesine de yardımcı oldu diyebiliriz.

Bunun en gerçekçi örneği ise Bolt Food’un şu anda Malta’da bin 100’den fazla aktif çalışanının olması.

2019’daki nüfusa sayımına göre Malta’da yaşayan 450 bin kişi var. Bu, adadaki her 410 kişiden birinin Bolt Food çalışanı olduğu manasına geliyor. Bolt Food firmasının yarattığı istihdam ise özellikle uzaktan eğitim gören öğrencilerin maddi olarak ayakta kalmasına yardımcı oluyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz