15.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

BioNTech, aşılarının 12 ila 15 yaşındaki gençlerde yüzde yüz etkin olduğunu açıkladı

31 Mart 2021/Asena Bilgiç/Malta

BioNTech-Pfizer Çarşamba günü yaptığı açıklamada, aşılarının 12 ila 15 yaşındaki gençlerde yüzde yüz etkin olduğu için bu yaş grubundaki gençlerin gelecek okul yılından önce aşılarının yapılmasını tavsiye etti.

Şirketin yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri’nde 2 bin 260 ergen üzerinde gerçekleştirilen Faz 3 denemelerinin “yüzde 100 etkinlik ve güçlü antikor tepkileri gösterdiği” belirtildi.

Pfizer CEO’su Albert Bourla “Önümüzdeki haftalarda Acil Kullanım İznimizde önerilen bir değişiklik olarak bu verileri (ABD düzenleyicisi) FDA’ya ve bir sonraki okul yılı başlamadan önce bu yaş grubunu aşılamaya başlama umuduyla dünyadaki diğer düzenleyicilere sunmayı planlıyoruz,” dedi.

Alman şirketi BioNTech’in CEO’su, gençler için yüksek koruma gösteren sonuçların “B.1.1.7 İngiltere varyantının yayılmasına ilişkin son haftalarda gördüğümüz eğilimler göz önüne alındığında çok cesaret verici” olduğunu söyledi.

BioNTech / Pfizer aşısı, yeni mRNA teknolojisine dayanıyor ve geçen yılın sonlarında Batı’da onaylanan ilk COVID-19 aşısı oldu. Hem Amerika Birleşik Devletleri hem de Avrupa Birliği, 16 yaş ve üstü kişiler için kullanımını onayladı. O zamandan beri 65’ten fazla ülkede milyonlarca yetişkinde kullanıldı.

İsrail’de 1,2 milyon insanı içeren bir araştırmada, aşının yüzde 94 etkili olduğunu buldu.

BioNTech salı günü yaptığı açıklamada, bu yıl 2,5 milyar doz aşı üretme yolunda ilerlediklerini söyledi. Daha yüksek sayıda üretimin, şu anda dünyanın en büyük mRNA aşı üretim tesislerinden biri olan Almanya’nın Marburg kentinde yeni bir üretim tesisinin lansmanından kaynaklandığı belirtildi.

Aşı ayrıca Belçika’daki bir Pfizer fabrikasında ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üç tesiste üretiliyor.

BioNTech ve Pfizer geçen hafta çocuklar üzerinde aşı çalışmaları başlattı ve 5 ila 11 yaş arasındaki ilk grup aşı oldu.

Altı aylık kadar küçük çocukları da kapsayacak olan çalışmada, iki ila beş yaşlarındaki daha genç bir grubun önümüzdeki hafta ilk dozunu alması bekleniyor.

 

Kaynak: Times of Malta

 

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz