20.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 1, 2024
spot_img
spot_img

Bernice Cassar cinayetiyle ilgili kamu soruşturması tamamlandı!

24 Şubat 2023

Koruma kararı aldırdığı kocası Rodrerick tarafından katledilen Bernice Cassar ile ilgili yürütülen kamu soruşturmasında yetkililerinin 35 yaşındaki Bernice Cassar’ı “yüzüstü” bıraktığını ortaya koydu.

Şikayetçi olarak koruma kararı aldırdığı erkeğin katlettiği Bernice Cassar’ın öldürülmesine yol açan koşullara ilişkin sürdürülen kamu soruşturması tamamlandı.

Emekli yargıç Geoffralencia tarafından yürütülen ve Cassar’ın öldürülmesine yol açan gerekçeler ve koşullara ilişkin kamu soruşturmasının sonuçları ve tasiyeleri Adalet Bakanı Jonathan Attard ve Byron Camilleri tarafından düzenlenen bir basın toplantısında paylaşıldı.

35 yaşındaki Cassar’ın kocası Rodrerick tarafından öldürülmesine yol açan süreçle ilgili soruşturma sonucunda yetkililerin Cassar’ı yüzüstü bıraktığını ortaya koydu.

Tamamı yayınlanan soruşturmanın sonucunda yetkililerin Cassar’ı kaynak yetersizliği ve aşırı iş yükü nedeniyle yüzüstü bıraktığını ortaya koydu.

Adalet Bakanı Jonathan Attard basın toplantısında, yakın zamanda iki yeni hakimin Mahkeme’nin aile içi şiddet davalarına bakan duruşma sayısını üç katına çıkaracağını söyledi.

Bir yargıcın aile içi şiddet, diğerinin ise aile içi şiddet cezai soruşturmalarına odaklanacağı davaların daha makul bir sürede görüleceğini açıkladı.

Bağımsız soruşturmada kamu yöneticilerine başka bir tavsiye de aile içi şiddetin yasal tanımıyla ilgili oldu.

Yargıç Valencia, Sulh Ceza Mahkemesi ile Aile Mahkemesi arasında daha fazla koordinasyona ihtiyaç olduğuna işaret ederken, Bakan Attard, Aile Mahkemesinin ihtisas Mahkemesi haline gelmesi için bir reformun değerlendirildiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Byron Camilleri de Polis Teşkilatı’nın aile içi şiddet birimini 44’ten 60’a çıkaracağını söyledi..

Aile içi şiddete karşı sürekli eğitimin öneminin vurguladığı kamu soruşturmasının ardından hükümet diğer kuruluşlar ve derneklerle ortaklaşa eğitim kampanyaları için iki yıl boyunca kullanılmak üzere LESA Ajansı fonlarından 1 milyon Euro tahsis edecek.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz