11.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Bernice Cassar cinayetinde ihmallere yönelik resmi soruşturma başlatıldı!

25 Kasım 2022

İki çocuk annesi Bernice Cassar’ın koruma kararı aldırdığı kocası tarafından öldürülmesi sonrası yetkililerin sorumluluğunu araştıracak bakanlık soruşturmasına Yargıç Geoffrey Valenzia atandı. Valenzia en geç 19 Aralık’ta soruşturma raporunu hükümete sunacak.

Malta’da hükümet mahkemenin koruma kararına rağmen Bernice Cassar’ın öldürülmesine varan süreçte ihmali olan yetkililer dahil tüm gerçeklerin ortaya çıkarılması için başlatılan soruşturmanın şartlarını belirledi.

İçişleri Bakanı Byron Camilleri ve Adalet Bakanı Jonathan Attard, emekli Yargıç Geoffrey Valenzia’yı soruşturmanın başına atadı.

Yargıç Valenziya aile içi şiddet mağduru tarafından yetkililere sunulan raporları, devam eden dava ve cinayetle suçlanan kişiyi incelemesini istendi. Yetkililerin, Bernice Cassar’ın hayati tehlike içinde olduğunu bildikleri veya bilmeleri gerektiğine dikkat çekildi.

Soruşturma, aile içi şiddetle ilgili yasal çerçevenin işleyişinde, sistemlerin verimsizliğinden veya sorumlu kişilerin ihmalinden kaynaklanan herhangi bir eksikliğin olup olmadığını inceleyecek.

Soruşturmada tespit edilen eksiklikler karşısında Yargıç Valenzia’nın sistemi iyileştirmek için neler yapılması gerektiğine dair tavsiyelerde bulunmasının istendiği belirtildi.

En geç 19 Aralık tarihine kadar hükümete sunulması istenen soruşturmada Yargıç Valenzia’nın eksikliklerden sorumlu olan herkese karşı harekete geçmesi de istendi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz