22.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 16, 2024
spot_img
spot_img

Berlin’de 6 Şubat Depremi Anıldı

Berlin, Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde, depremde hayatını kaybedenleri anma etkinliğiyle bir araya geldi. Berlin Başkonsolosluğu tarafından Büyükelçilik binasında düzenlenen etkinlikte, deprem fotoğraflarından oluşan bir seçki sunuldu.

AA’nın haberine göre, Berlin Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen etkinlikte, 6 Şubat 2023’teki Maraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Türk milletinin depremzedelerin yanında olduğunu ve Almanya’daki Türk toplumunun katkılarının önemine vurgu yaptı. Başar Şen, Alman makamlarının arama kurtarma çalışmalarına ve dayanışma göstermelerine de teşekkür etti.

Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, depremin hemen ardından Türk milletinin birlik içinde olduğunu ve yardımlaşma seferberliği başlattığını ifade ederek, Berlin’deki Türk toplumunun gösterdiği yardımseverliğe dikkat çekti. Şanlı, “Almanya’da vatanına milletine bağlı ve yardımsever insanların olduğunu bir kez daha gördük” dedi.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz