17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Belçika ve İtalya’da Hava Ulaşımı Grev Nedeniyle Felç Oldu

Belçika ve İtalya’da havaalanı çalışanlarının greve gitmesi, hava ulaşımını felç etti ve yüzlerce uçuşun iptal edilmesine sebep oldu.

İtalya’da havayolu yetkililerine göre, yer hizmetleri ekibinin ücret anlaşmazlığı nedeniyle gerçekleşen grev, hem iç hatlarda hem de dış hatlarda bin civarında uçuşun iptal edilmesine yol açtı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Charleroi Havaalanı’ndan gerçekleştirilecek olan 120 uçuş da Ryanair pilotlarının çalışma koşulları nedeniyle yapılan grev sebebiyle iptal edildi.

Yoğun yaz turizmi döneminde gerçekleşen grevler, hizmetlerin ciddi şekilde aksamasına neden oldu ve binlerce kişi havaalanlarında mahsur kaldı. İtalyan medyasına göre, grevler nedeniyle 250 bin yolcu havaalanlarında mahsur kaldı.

Sendikalar, çalışanların toplu iş sözleşmelerinin altı yıldır yenilenmemesi gerekçesiyle greve başladıklarını belirtirken, İtalya Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma-Altyapı Bakanı Matteo Salvini, greve tepki göstererek “Birkaç sendikanın İtalya’yı bloke etmesini kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.

Salvini, sorunu çözmek için sendikaları ve şirketleri gelecek hafta görüşmeye çağırdı.

Roma Fiumicino Havaalanı’nda 130 ila 140 uçuşun, Milano Malpensa Havaalanı’nda da 150 uçuşun iptal edildiği, ülke genelinde ise 250 bin kişinin etkilenebileceği belirtildi. Torino ve Palermo kentlerinde birçok seferin iptal edildiği kaydedilirken, bazı uluslararası uçuşlar ise güvence altına alınarak gerçekleştirildi.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz