17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Basit uyuşturucu bulundurmak suçu sicilden silinecek!

8 Kasım 2022

Malta’da basit uyuşturucu bulundurmaktan suçlu bulunan kişilerin sabıka kayıtlarının adli sicilden silinmesi konulu “İkinci bir fırsat sağlanması” başlıklı konferans başladı. Parlamento Sekreteri Rebecca Buttigieg mağdurların da tartışmanın parçası olması gerektiğini söyledi.

Basit uyuşturucu bulundurmaktan suçlu bulunan kişilerin cezai davranışlarının, bir cezayı çekmeleri ve kendilerini düzeltip yeni bir hayata başlamalarını açıkça kanıtlamaları koşuluyla artık kayıt altına alınmayacağı tartışması halka açık konferansla başladı.

İkinci bir fırsat sağlanması” konulu konferansta konuşan Parlamento Sekreteri Rebecca Buttigieg, mağdurların da bu tartışmanın bir parçası olması gerektiğini söyledi.

Buttigieg “Hiçbir şey olmamış gibi hata yapabilir mesajını vermek istemiyoruz. Aksine adalet yerini buluyoruz ama o kişinin kat ettiği ilerlemeyi de göz önünde bulundurmalı ve cezasını çekmesini sağladığımızda toplum ona hayatını doğru yolda yeniden inşa etmesi için ikinci bir fırsat vermeli” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Jonathan Attard, Hükümetin, gerekli yasal reformları sürdüreceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Basit bir uyuşturucu bulundurmaktan bahsediyoruz. Bu suç kişinin sabıka kaydından silinecek. Bence tartışma daha ileriye gitmeli ve eğer bir kişi kendini yenilediğini ve yeni bir hayata başladığını gösterirse toplumla bütünleşmesini kolaylaştırmak, bir meslekte ve gelecekte başarılı olmak için bu kaydı ortadan kaldırma olasılığını göz önünde bulunduruyoruz.”

Konferansa Rise Foundation, Mid-Dlam għad-Dawl Foundation, Sedqa, sendikalar ve sosyal ortakların temsilcileri de katıldı.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz