17.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Başbakan Robert Abela alınan tüm önlemlerin “bilime uygun” olduğunu savundu

Foto: Times of Malta

11 Mart 2021 / Nesibe Elif Önder / Malta

Dün acil olarak alınan yeni kısıtlamaların ardından muhafelet tarafından parlamentoda toplanma çağrısı yapıldı. Muhalefet partisinin isteği ile yapılan acil toplantıda konuşan Başbakan Robert Abela, alınan tüm önlemlerin ve kararların bilimsel bir temeli olduğunu savundu.

Abela son günlerde artan vaka sayılarının 2 nedenden dolayı olduğunu söyledi. Birinci nedenin daha bulaşıcı ve tehlikeli olan İngiltere’de ortaya çıkan koronavirüs varyantı olduğunu belirtti. İkinci neden ise toplumda oluşan sözde koronavirüs yorgunluğu dedi.

Malta’nın mayıs ayına kadar ‘her zamanki gibi çalışmaya’ döneceğini öngörmek de dahil olmak üzere yorumları nedeniyle sert bir şekilde eleştirilen Abela, muhalefeti partizanlığa başvurmaktan kaçınmaya çağırarak konuşmasına başladı.

Başbakan Robert Abela ve hükümeti son 24 saatte çıkan en yüksek vaka sayısından sonra ikinci bir kapatmaya gitme kararı aldı. Bu karar çarşamba günü 510 yeni koronavirüs vakasının tespit edilmesinin ardından alındı.

Malta, AB’deki en yüksek aşılama oranına sahip olan ülke konumunda ancak dünyada da en çok enfekte oranına sahip ülkeler arasında 6. sırada.

Kaynak: Times of Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz