10.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Başbakan Abela: “Ukrayna’daki savaşın çözümü diyalog”

2 Eylül 2022

Rusya’ya yönelik yaptırımların Ukrayna’daki savaşı çözmeyeceği uyarısı yapan Başbakan Robert Abela, çözümün diyalog olduğunu söyledi. Başbakan Abela. Malta’ya girişimcileri çekmek için başlangıç vizesi getirilmesinin planlandığını açıkladı.

Başbakan Robert Abela, ONE Radio ile yaptığı röportajda Rusya’ya yaptırımlardan enerjide yaşanın fiyat artışına; ekonomik büyümeden girişimcileri Malta’ya çekme planlarına birçok konuya değindi.

Rusya’ya yaptırımların gerekli olup olmadığı konusunda esasa girmeyeceğini belirten Abela, “Çözüm, diyalog yoluyla barış ve istikrardır. Bunun için çabalar oldu mu? Olduğuna inanıyorum ama yeterli olmadı” dedi

Avrupa genelinde fiyatlarının neden olduğu baskıya hükümetinin diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi yükü insanlara yüklemek yerine fiyatların dondurulması gibi “stratejik bir karar” aldığını belirten Başbakan Abela, Malta’daki işletmelere rekabet avantajı sağlayarak, ailelere harcama güçleri konusunda gönül rahatlığı sunarak sonuç alındığını söyledi.

Malta’nın yüzde 8.5’lik ekonomik büyümesinin tahminleri aşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakan Abela, hükümetin Malta’da işyeri açmak isteyen girişimcileri kazanmak için başlangıç ​​vizeleri getirmeyi planladığını söyledi.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz