14.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Başbakan Abela kemer sıkma politikalarını reddetti!

13 Eylül 2022

Hükümetin 2008 yılındaki gibi kemer sıkma politikalarına dönmeyeceğini belirten Başbakan Robert Abela, indirimli akaryakıtın süreceğini söyledi. Abela “Kemer sıkmanın sonuçlarının ne olacağını biliyoruz. Kesinlikle o yöne girmeyeceğiz” dedi.

Başbakan Robert Abela dün ONE TV’de gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Malta Ticaret Odası’nın akaryakıtta sübvansiyonun kademeli olarak kaldırılması dahil önerdiği kemer sıkma politikalarına karşı çıkan Başbakan Abela hükümetin akaryakıt sübvansiyonunu sürdüreceğini açıkladı.

Başbakan Abela, “İşsizlik ve enflasyonun hızla yükseldiği ve Malta’nın yanlış stratejik kararlar nedeniyle yıllarca toparlanmak için mücadele ettiği 2008’de seleflerimizin yaptığı gibi kemer sıkma politikalarına kesinlikle başvurmayacağız” dedi.

Kemer sıkma formülüne geri dönüşün 2008’deki sonuçların kopyası olacağını belirten Abela, “Kemer sıkmanın ne gibi sonuçlar doğuracağını biliyoruz. Ekonominin daralmasına ve daha fazla işsizliğe yol açacak. Kesinlikle o yöne girmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Malta’da sübvansiyonlarla dizel yakıt litre fiyatı 1.20 Euro, İtalya’da 1,88; Fransa’da 1,78; Almanya’da 2,16 ve İngiltere’de ise 2,12 Euro.

Malta Ticaret Odası, kısa süre önce insanları alternatif ulaşım türlerine geçmeye teşvik etmek için bu sübvansiyonun aşamalı olarak kaldırılması çağrısında bulundu. Oda, sübvansiyonların kaldırılmasının yanı sıra, kentsel alanlarda otopark ücretlerinin getirilmesi, araç ruhsat ücret düzenlemelerine kadar bir dizi öneride bulunmuştu.

Ancak Başbakan Abela, sübvansiyonların aşamalı kaldırılmasının ekonomiyi istikrarsızlaştırma riski taşıdığı konusunda uyararak şunları söyledi:

“Hükümetin ekonomide istikrarsızlık yaratabilecek kararlar alma zamanı değil. Önlemlerin sürdürülebilir olması gerektiği endişelerine yanıtım, Covid-19 pandemisinin başlangıcından bu yana alınan her kararın tam da bu ilke etrafında döndüğü yönündedir.”

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz