16.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Başbakan Abela: “Fiyat Savaşını Biz Başlattık!” Gıda Paketi Süpermarketleri Rekabete Soktu!

Başbakan Robert Abela, hükümetin hayata geçirdiği Gıda Stabilli̇te Paketi’nin süpermarketler arasında adeta bir “fiyat savaşı” başlattığını duyurdu.

Abela düzenlediği basın toplantısında, “Paketin en büyük etkisi, süpermarketlerle ve gıda ithalatçılarıyla imzaladığımız sosyal pakttan daha fazlasını sağladı. Biz bir fiyat savaşı başlattık. Kim süpermarket sahipleri arasında bir fiyat savaşı yaratabileceğimizi hayal edebilirdi? Bunun olacağını biliyorduk, ancak planladığımız gibi gerçekleşti.” dedi.

Başbakan, “Stabilli̇te Paketi kapsamında doğrudan 450 ürün yer alırken, süpermarket sahipleri diğer ürünlerde fiyatları en çok kim düşürebilecekleri konusunda yarışıyorlar. Müşteri çekmek için yaşanan bu rekabetin, paketin en önemli etkisi olduğuna inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Şubat ayında uygulamaya konulan Stabilli̇te Paketi ile gıda ithalatçıları ve perakendeciler, 15 temel gıda maddesinin tavsiye edilen satış fiyatını (RRP) %15 oranında düşürmeyi ve aradaki farkı karşılamayı taahhüt eden bir sözleşme imzaladı. 500’den fazla işletmenin katıldığı paket, önümüzdeki bütçeye kadar devam edecek.

Stabilli̇te Paketinin yanı sıra, İtalyan düşük maliyetli süpermarket zinciri Eurospin’in lansmanı da gıda pazarını hareketlendirdiği düşünülüyor.

Kaynak: Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz