14.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Başbakan Abela, AP Başkanlığı için Metsola’yı destekliyor

16 Ocak 2022

Malta Başbakanı Robert Abela, Avrupa Parlamentosu (AP) başkanlığı seçimininde Milliyetçi Parti Milletvekili Roberta Metsola’yı desteklediğini açıkladı.

Başbakan Robert Abela, Başbakan olmasının ikinci yıl dönümü sebebiyle dün akşam verdiği röportajda “Roberta Metsola’nın seçilmesini istiyorum” dedi.

Avrupa Parlamentosu Başkanlığı için Salı günü yapılacak oylamayla ilgili olarak Maltalı aday Milliyetçi Parti Milletvekili desteklediğini açıkça belirten Abela,”İşçi Partisi’nin konumu her zaman Malta halkını tüm uluslararası rollerde desteklemek olmuştur. Metsola’nın seçilmesini Malta için bir fırsat olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı olarak görevde bulunan Roberta Metsola, Avrupa Parlamentosu’nun Salı günü yapılacak oylamada en şanslı kişi gösterilirken seçilirse yalnızca AP’nun en genç başkanı olacak.

Avrupa Parlamentosu’nun son 7 başkanının erkek olduğunu hatırlatan Metsola, kurumun bir kadın tarafından yönetilmesi zamanının geldiğine de inandığını söyledi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz